Flere resulteter finnes under oppskriften
225-350 g renskåret kalvestek
1 ss maisennamel
salt
pepper
3 ss smør eller margarin
125 g sjampinjonger
1 slangeagurk
2 epler
1 rød paprika
1 grønn paprika
125 g kokt ris
Søt-sur saus:
1 ss maisennamel
3 ss eddik (5%)
2 ts soyasaus
2 ss sukker eller honning
1 1/2 dl hønsekraft
Skjær kjøttet i terninger som vendes i vel, salt og pepper. Brun det gyllent i smør, sett det til side og hold det varmt.
Brun sopp, agurkterninger og epleskiver. Rens og fjern kjernene fra paprikafruktene. Skjær dem i skiver og brun dem. Legg kjøttet tilbake i pannen.
Legg lokk på og la retten surre 8-10 min, eller til kjøttet er mørt.
Bland i kokt ris og anrett det hele på varmt fat.
Bland alle ingrediensene i sausen og varm den under omrøring til den er blank og tykk. Hell sør-sur saus over gryteretten. Serveres gjerne med båndspaghetti til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler