Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg kalveknoke, saget i 3 cm tykke skiver
2-3 gulrøtter
1 bit knollselleri
2 løk
3 ss margarin eller smør
1 boks tomater, 400 g
2 dl vann eller tørr hvitvin
1 ts salt
1 krm grovmalt svart pepper
1 buljongterning
1 laurbærblad
1 fedd hvitløk
1/2 ts timian
1/2-1 ts basilikum
sitronskall
persille
begynn med sausen. Skrell og skjær gulrøtter og selleri i små terninger. Skrell og hakk løken. Fres grønnsakene i ca 1 ss av fettet i en rommelig gryte. Tilsett boksetomatene med laken, vann eller vin, salt, pepper, buljongterning og laurbærblad. Kok opp og kok under lokk på svak varme.
Brun kalveskivene i resten av fettet i en stekepanne. Legg dem etter hvert over i gryten. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen i gryten. La kalvskivene koke med i sausen ca 1 1/4 time til kjøttet er mørt. Tilsett presset hvitløk, støtt urtekrydder og litt strimlet sitronskall mot slutten av koketiden. Smak til.
Klipp persille over og server direkte fra gryten.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler