Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor broiler
400 g svinebog
2 løk
125 g grønne oliven
1 lite glass konjakk
1 dl hønsebuljong
salt
pepper
timian
laurbærblad
2 fedd hvitløk
Del broileren i 8 deler. Skjær svinebogen i terninger.
Dekk bunnen av et ildfast fat med tynne løkskiver. Dryss på støtt timian, knust hvitløk og ustenede oliven.
Legg et par kyllingstykker og kjøttterninger i gryten. Dryss med salt, pepper, timian, laurbærblad, hvitløk og oliven. Legg på et lag løkskiver.
Legg kjøtt, krydder og løk lagvis i gryten til alt er brukt opp.
Hell på konjakk (kan sløyfes) og buljong.
Dekk gryten med aluminiumsfolie og sett ned i ovnen til kjøttet er mørt.
Hvis man synes at sjyen er tynn, kan man ta av folien og dampe sjyen inn, eller man kan jevne den lett med maisennamel.
Server retten varm med potetstappe og salat. Retten kan også serveres kald, med brød og salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler