Flere resulteter finnes under oppskriften
av kokt eller stekt kjøtt
4-5 dl stekt eller kokt kjøtt, i terninger
2 løk, hakket
8 rå poteter, i terninger
brun saus (rest)
salt, pepper
2-3 ss smør eller margarin
KOKETID: 30 min.
Eventuelle rester av brun saus kan tynnes litt med vann og de rå potetterningene kokes i den. Løken stekes og koker sammen med potetene. Når disse er ferdig kokt, has kjøttet i, og det hele får et oppkok. Smak til.
Lapskausen kan også lages av kokte poteter. Bland alt samtidig i sausen, gi det et oppkok, Smak til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler