Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg reinkalvstek med ben, i skiver
1 ss olje
2 løk
1 ss hvetemel
1/2 ss tomatpuré
3 dl buljong
1 ts salt
5 pepperkorn
1 laurbærblad
5 tørkede einerbær
2 gulrøtter
100 g sjampinjonger
1 dl fløte
salt
pepper
Brun kjøttet i en stekegryte på begge sider.
Skrell og hakk løken. Tilsett løken, melet og tomatpureen. La alt steke en stund.
Hell på buljong og legg i krydderne. La alt koke på svak varme under lokk i ca 1 time eller til kjøttet løsner fra bena.
Skrell gulrøttene og skjær i små biter. Legges si gryten etter halve steketiden. Rens og skjær soppen i skiver og tilsett helt mot slutten av steketiden. Tilsett fløten og la det småputre i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gryten med kokte poteter og grønnsaker.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler