Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g lammebryst eller 400 g renskåret lammekjøtt
1 pastinakk
1 liten sellerirot
1/2 kg løk
1/2 kg poteter
1/2 lite blomkålhode
1 bunt persille
1/2 liter buljong, hjemmelaget eller av terning
salt
5 hele hvitpepperkorn
1/2 dl finklippet persille
Skjær kjøttet i jevne stykker. Skrell og rens rotfrukter og blomkål. Skjær rotfruktene i biter.
Legg kjøtt og rotfrukter (ikke blomkålen) lagvis i gryte. Hakk persillen og strø den over.
Hell på så mye buljong at det dekker ingrediensene. Ha i salt og pepper.
La retten småkoke under lokk ca 1 1/2 time, eller til kjøttet er mørt. Del blomkålen i buketter og legg dem i gryten. La dem koke med knapt 5 minutter.
Smak til og strø over persille.
Server retten fra gryten.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler