Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg frikassékjøtt av kalv
2 ss hvetemel
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts paprikapulver
2-3 ss olje
2-3 sjalottløk
4 tomater
3 dl rødvin
1 laurbærblad
timian
8-10 stenfrie svisker
1/2 dl skåldede mandler
Skjær kjøttet i porsjonsstykker. Vend dem i en blanding av mel, salt, pepper og paprika. Brun dem i ollje sammen med løk.
Tilsett flådde tomater i båter, hell på rødvin, tilsett laurbærblad og ca 1/4 ts tørket timian.
La retten surre under lokk til kjøttet er mørt, ca 1 time.
Kok sviskene så vidt møre i minst mulig vann.
Tilsett mandlene og sviskene med kokevannet like før servering. Gi retten et oppkok, så den blir gjennomvarm.
Serveres med makaroni eller potetstappe.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler