Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g okselever
1 ts salt
½ ts pepper
hvetemel til panering
40 g smør
6 dl kremfløte
150 g bacon
1 stor løk
3 sjalottløk
1 purre
1 ss smør
1 ss maisenna
1 ss hakket persille
Skjær leveren i tynne skiver, som tørkes og vendes i en blanding av hvetemel, salt og pepper etter at leveren er brunet. Brun leverskivene og legg dem over i et kokekar. Bruk ikke for sterk varme, for lever blir fort brun og kan bli hard og tørr når den stekes for lenge. Spe med fløte så det står så vidt over leveren. La det trekke under lokk 10-12 minutter.
Brun løk og bacon lyst brunt og la det koke med leveren de siste minuttene.
Jevn eventuelt gryten med maisenna rørt ut i kaldt vann og smak til med salt og pepper. Ha på hakket persille før servering.
Server gryten med kokte poteter, rørte tyttebær og gjerne grønnsaker.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler