Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kalvebryst
2 ss hvetemel
1 ss salt
1 ts pepper
50 g fett til bruning
6-8 små løk
1/2 l vann eller buljong
1 glass hvitvin
merian eller timian
3-4 gulrøtter
1/2 sellerirot
2-3 tomater
1 pk dypfryste erter
Skjær kjøttet i store terninger, som vendes i en blanding av mel, salt og pepper. Brun kjøttet pent på alle sider.
Brun løken. Legg kjøtt og løk i en gryte.
Kok pannen ut med vann, eller buljong, og hell det over kjøtt og løk i gryten.
Tilsett hvitvin og merian eller timian. La retten småsurre ca 1 time.
Rens gulrøtter og sellerirot og skjær det i store terninger. Flå tomatene og skjær dem i båter.
La grønnsakene koke med i retten den siste halve timen.
Dryss ertene på og la dem bli gjennomvarme før servering.
Serveres direkte fra gryten med brød eller poteter til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler