Flere resulteter finnes under oppskriften
1 oppdelt kanin, ca 750 g
Marinade:
2 dl hvitvin
1 grovhakket løk
2 store hvitløkfedd
1/2 ts salt
grovmalt hvit pepper
5-6 laurbærblad
1-2 ss olje
2 skiver hakket fersk sideflesk
2 ss tomatpuré
1 krm sukker
1/2 ts malt koriander
1/2-1 ts gurkemeie
2 dl vann
1 pk frossen erter og gulrøtter, á 250 g
2-3 ss maisennajevning
Bland vin, løk og krydder til marinaden. La kaninstykkene ligge i marinaden noen timer. Ta dem opp og sil marinaden.
Stek løk og hvitløk i olje. Tilsett litt vann så det ikke blir brent. Stek flesket og brun kaninstykkene. Legg det etter hvert over i en gryte. Hell på marinaden. Tilsett tomatpuré, sukker, koriander, gurkemeie, laurbærblad og vann. La gryten putre på svak varme under lokk i ca 30 minutter. Legg i erter og gulrøtter. Rør inn meljevningen og kok opp.
Server gryten med kokte linser eller bønner og en salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler