Flere resulteter finnes under oppskriften
med rødvin
300 g benfritt oksekjøtt, lårskive eller rundbiff
1-2 ss smør eller margarin
salt, pepper
2 gulrøtter, i skiver
1 purre, i skiver
6-8 små løk
(1 hvitløkbåt, knust)
1-2 dl rødvin
1-2 dl vann
2 ts hvetemel
2 ts smør eller margarin
1 liten pakke dypfryste erter
KOKETID: ca. 40 min.
Skjær kjøttet i terninger, brun det i smøret og tilsett krydder. Ha i gulrøtter, purre og den skrellede løken (og hvitløk). Spe med vin og vann. La retten koke under lokk på svak varme til kjøttet er mørt.
Bland mel og smør til en kule (pasta) og rør det i gryten. Ha i ertene ca. 8 min. før retten beregnes å være ferdig.
Serveres med kokte poteter.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler