Flere resulteter finnes under oppskriften
1 broiler eller 2 kyllinger
2 ss smør eller margarin
salt
pepper
1/2 sitron
2 gulrøtter
1-2 purrer
2 løk
3-4 dl terningbuljong eller hvitvin
5-6 tomater
Del opp kyllingen i porsjonsstykker, tørk dem godt, og brun dem i pannen. Ha på salt og pepper. Drypp med sitronsaft.
Legg kjøttet i gryten, lagvis med oppdelte grønnsaker. Hell over panneutkok og buljong/vin, og la gryten småputre under lokk over svak varme til kjøttet er mørt, ca 15-20 minutter.
Dypp tomatene i kokende vann og flå dem. Del dem i to og la dem få putre med i gryten de siste 5-10 minuttene.
Server sammen med pisket potetmos og en god salatbolle.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler