Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg kalvekjøtt, bryst eller bog
smør eller margarin
4 løk
5 gulrøtter
300 g sjampinjonger
salt
pepper
2 ts maisennamel
1 fl fløte
1/2 dl konjakk
1 eggeplomme
Skjær kjøttet i jevne stykker, som brunes sammen med løk.
Tilsett gulrøtter, skåret i skiver. Hell på så meget vann at det så vidt dekker.
La retten surre under lokk til kjøttet er så vidt mørt.
Tilsett rensede sjampinjonger. Dryss salt og pepper over og la retten surre videre til kjøttet er mørt. Total koketid ca 1 1/2 time ved 275 C.
Rør maisennamel ut i fløte og evt. konjakk. Rør inn eggeplommen.
Hell sjyen fra kjøttet og tilsett jevningen.
Legg kjøtt og grønnsaker i et ildfast fat. Hell sausen over.
Gratiner retten under grill, eller i varm ovn, til overflaten er delikat gyllen.
Serveres fra fatet med kokte poteter eller spaghetti.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler