Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g benfritt kalvekjøtt fra eks. bog eller lår
150 g ferske eller hermetiske sjampinjonger
1 løk
2 ss margarin eller smør
1 ts salt
2 krm pepper
2 dl soppkraft og vann
2 grener stilkselleri
1 dl crème fraîche eller fløte
1-2 ts soyasaus
1 dl salte peanøtter
Skjær kjøttet i drøyt 1 cm tykke strimler. Skyll og skjær de ferske sjampinjongene i skiver, eller hell kraften av de hermetiske og ta vare på den. Skrell og hakk løken.
Brun kjøttet i fett i en stekepanne og legg det over i en gryte. Krydre med salt og pepper, spe med litt av soppkraften og kok under lokk på svak varme.
Brun soppen etter kjøttet, la løken surre med mot slutten. Legg sopp og løk i gryten. Kok ut pannen med resten av væsken, hell sjyen i gryten.
Skyll stilksellerien og skjær den i skiver. Legg sellerien i gryten når kjøttet har kokt i ca 20 minutter. Tilsett crème fraîche eller fløte og kok i ytterligere ca 5 minutter. Smak til med soya, som gir både smak og farge.
Strø over peanøtter og server med kokt ris og erter eller grønn salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler