Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 - 2 kg høyrygg av okse
4 gulrøtter
4 store løk
1-2 fedd hvitløk
salt
pepper
Krydderbukett:
4 stilker persille
1 selleriblad
1 laurbærblad
Marinade:
1 ss eddik
1/2 flaske rødvin
smør eller margarin til steking
Skjær kjøttet i jevne terninger.
Legg det i en stor skål sammen med skiver av gulrøtter, 1 hakket løk, knust hvitløk og krydderbukett. Hell en blanding av eddik og vin over og la kjøttet marinere 6-8 timer. Snu det av og til.
Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det.
Brun det sammen med resten av løken, som er skåret i skiver.
Hell marinaden med grønnsakene over og la retten surre ved svak varme til kjøttet er godt mørt, ca 2 timer.
Jevn sjyen med maisennamel hvis den er for tynn.
Server retten med bådspaghetti. Denne retten kan kokes dagen før den skal brukes og bare varmes før servering.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler