Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lever av storfe, kalv eller lam
50 g bacon
2 1/2 ts maisennamel
1 ts salt
1 ss smør
200 g sellerirot
150 g purreløk
2 dl vann
3-4 ss tomatpuré
1 dl fløte
salt
pepper
paprikapulver
Fjern hinnen og skjær leveren i fingertykke strimler. Klipp baconskivene og brun dem lett i pannen. Legg over i en gryte. Leverbitene brunes i baconfett og evt. litt smør.
Rens sellerien og skjær i små biter, og purren i ringer som legges i gryten sammen med lever og bacon.
Jevn med maisennamelet, utrørt i litt vann.
La retten trekke ved svak varme ca 10-15 minutter eller til røttene såvidt er møre. Tilsett fløte, og smak retten til med salt, krydder og tomatpuré.
Server med potetstappe eller brød.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler