Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammekjøtt i stykker 2 hvitløk 2 løk 6-8 ferske tomater eller 1 boks hermetiske 2 buljongterninger 250 g grønne erter 1 bunt persille 1 laurbærblad 3 dl rødvin olje til steking salt pepper
Stek lammekjøttet i godt varm panne i litt olje. Legg kjøttet over i en gryte. Slå litt av rødvinen i pannen, kok opp og slå dette sammen med resten av rødvinen over kjøttet. Skrell løken og del den i båter. Stek løken gyllen i litt olje og ha den i gryten. Skrell hvitløken og stek denne forsiktig og ha denne og et laurbærblad i gryten. Legg i to buljongterninger. Hell i saften fra tomatboksen. Bruker du ferske tomater skal du dyppe disse i kokende vann og skrelle av skinnet. Del så tomatene i store båter, og legg dem i gryten. Kok opp og la alt trekke over svak varme i ca 20 minutter, til kjøttet er mørt. Ha i grønne erter og eventuelt hermetiske tomater. Smak til med salt og pepper. Dryss på finklippet persille, og server med kokte poteter eller ris.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler