Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g kikerter (andre belgvekster kan også brukes)
1 kylling
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
vann
2 ts salt
1 ss urter (timian, basilikum, rosmarin)
1 lite laurbærblad
5 av hver hel nellik og allehånde
1 ts nykvernet pepper
1 boks tomater
2 gulrøtter i skiver
2 skiver rotselleri, i terninger
1 skive kålrot, i terninger
1 purre, snittet
persille
Bløtlegg kikertene natten over og hell av bløtevannet. Ha ertene i en stor kjele. Del kyllingen i to og ha den i kjelen. Tilsett løk og hvitløk. Hell på vann så det dekker. Tilsett salt, urter, laurbærblad og krydder. La det koke opp og så trekke på.
Etter 3/4 time tilsettes tomater, gulrøtter, selleri og kålrot. La det småkoke videre. Ta opp kyllingen når kjøttet begynner å løsne fra beina. Plukk kjøttet av skroget og skjær det opp i biter. Tilsett purre. Ha kjøttet tilbake i gryta og la det få koke med de siste minuttene. Dryss persille over.
Retten spises fra dype tallerkner med skje som en tykk suppe. Brød eller flatbrød hører med. Retten kan også serveres med kokte poteter og spises med gaffel og kniv.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler