Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg lammekjøtt med ben eller 700 g benfritt
Marinade:
2 løk
3 hvitløksfedd
1 laurbærblad
1 boks tomater, 400 g
2 ss vann
1/2 ts grovmalt svart pepper
2 ts merian
2 ts oregano
1 1/2 ts salt
3-4 gulrøtter
1/2 kålrot
1 persillerot eller 1 bit knollselleri
persille
ta gjerne lam i skiver, ferske eller dypfryste, til denne lammegryten. Skrell og hakk løken. Skrell og press hvitløken. Knus laurbærbladet. Bland alt til marinaden.
Legg kjøtt og eventuelt ben i marinaden, fryst kjøtt trenger ikke tines. La stå 2-3 timer i rom temperatur, fryst lam 5-6 timer. Vend på kjøttet et par ganger under marineringen. Kjøttet kan også marineres natten over, men bør da stå kjølig.
Skrell røttene. Skjær gulrøttene i tykke skiver, kålroten i sukkerbitstore terninger. Skjær persillerot eller sellerirot i strimler.
Legg kjøtt, marinade og røtter i et rommelig, vidt kokekar. Spe ikke marinaden, kjøttet safter seg under kokingen. Kok sakte under lokk i 30-40 minutter til kjøttet kjennes mørt og røttene er såvidt myke. Smak til med mer salt og urtekrydder om nødvendig. Gryten skal ha fyldig, kraftig smak. Klipp persille over.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler