Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g kalvekjøtt av bog i grove terninger
hvetemel
hvitløk
vineddik
vann
persille
400 g småløk
2 laurbærblad
1 løk
2 nellikspiker
1 kanelstang
4 hvitløkfedd, knuste
1 ts malt spisskummen
1 boks hakkede tomater
pepper
salt
sukker
5 dl rødvin
1 løk
Stifado er en gresk kalv- og løkgryte. Gryten er krydret med nellikspiker, laurbærblad, kanel og kokt i rødvin.
Skjær kalvekjøttet i 1 cm tykke skiver og vend dem i siktet hvetemel. Varm olivenoljen og stek kalveskivene på begge sider i en gryte. Tilsett hvitløk, vineddik, vann og persille. Kok under lokk i ca 1 time eller til kjøttet er mørt og sausen har blitt tykk.
Legg kjøttet, laurbærbladene, kanelstangen og løk med nellikspiker og rødvinen i en bolle og ha i spisskummen. Bland godt og la det stå kjølig til neste dag.
Tørk kjøttet godt og brun det på alle sider i en panne med olje, ikke for mye kjøtt om gangen.
Legg kjøttet over i en stor gryte. Stek småløkene og hvitløken et par minutter på middels varme. Legg dem over i gryten. Tilsett tomatene og rødvinsmarinaden samt litt sukker, pepper og salt. La det trekke under lokk i 60-90 minutter, eller til kjøttet er mørt.
Fjern løken med nellik, kanelstangen og laurbærbladene.
Serveres med Skordalia (se egen oppskrift) med hvitløk eller annen potetmos.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler