Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g benfritt svinekjøtt fra bog eller skinke
2 ss margarin eller smør
2-3 løk
400 g rå rødbeter
1-2 gulrøtter
1 ½ ts salt
1 krm svart pepper
1 laurbærblad
2-4 dl vann
200 g hodekål
1 ss presset sitron eller 1 ts vineddik
Skjær kjøttet i sukkerbitstore terninger. Brun dem i omganger i en stekepanne og legg dem i en gryte.
Skrell løk, rødbeter og gulrøtter. Grovhakk løken. Skjær rødbetene i like store terninger som kjøtt, gulrøttene i skiver. Legg det oppskårne, salt og krydder i gryten. Hell i 2 dl av vannet. Kok under lokk på svak varme i ca 15 minutter.
Finstrimle kålen og bland den i. Hell i litt mer vann og kok i 5-10 minutter til. Smak til med presset sitron eller vineddik.
Litt rømme eller crème fraîche kan blandes i eller serveres ved siden av.
Server kokte poteter til sammen med sylteagurk og grønn salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler