Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg nakkekoteletter av lam 2 stilker sitrongress 4 bokser à 4 dl kokosfløte 3 ss karripasta 1 ¼ ss sukker 3 ss fiskesaus blader av 3 stilker frisk basilikum, grovstrimlet 6 friske kafferlimeblader, finstrimlet
Er noen av ingrediensene uklare, se ordlisten. Legg kotelettene i en stor tykkbunnet gryte. Ta av og kast de ytterste harde bladene på sitrongresset; knus de innerste, myke partiene og skjær dem i 2 eller 3 biter. Ha dem i gryten. Skum det øverste laget med kokosfløte i hver boks over i et litermål, 6 dl. Hell resten av kokosfløten over kotelettene. Kok opp og la kotelettene surre til de er møre, 30-40 minutter. Varm imens opp den tykke fløten i en annen tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett karripastaen og kok under stadig omrøring til den dufter sterkt og godt og fettet kommer opp til overflaten, ca 10 minutter. La sausen koke inn over middels varme til den er passe tykk, ca 30 minutter. Tilsett sukker og fiskesaus og hell karrisausen over kotelettene. Kok opp og la alt surre sammen i 10 minutter. Rør inn basilikum og lime og server, gjerne med dampkokt ris til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler