Flere resulteter finnes under oppskriften
2 svinenyrer, ca 400 g
1 ts salt pr. liter vann
300 g lettsaltet sideflesk
10 rå poteter
3-4 løk
margarin eller smør
1 ts salt
1-2 krm pepper
1 ts timian
2-3 dl lettøl eller pils
persille
Forvell svinenyrene. Skjær et snitt i dem og legg dem i kaldt saltet vann. Kok opp og hell av kokevannet. Skjær nyrene i skiver. Skjær flesket i strimler. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Stek flesket i en stekepanne, ta det opp. Brun eventuelt litt fett i pannen, stek nyrene etter flesket og løken til slutt.
Legg poteter, flesk og nyrer lagvis i en gryte, krydre med salt, pepper og timian mellom lagene. Begynn og slutt med poteter. Kok ut stekepannen med øl, hell sjyen i gryten.
La retten koke under lokk på svak varme i 20-25 minutter, eller til potetene er myke. Klipp rikelig ed persille over.
Server råkostsalat eller grønn salat til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler