Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg renskåret lammekjøtt fra bog eller stek
1 ss hvetemel
salt
pepper
2 ss smør eller margarin
1/2 - 1 ss karri
1 løk
1-2 skrellede epler
4 dl kjøttkraft
1 grønn paprika
2-3 tomater
saft av 1/2 sitron
1/2-1 dl rosiner
1 ts farin
175 g langkornet ris
vann
salt
Skjær kjøttet i terninger. Vend dem i mel, blandet med salt, pepper og karri.
Brun det pent, tilsett hakket løk og eple. La det surre noen minutter.
Spe med kraft og kok opp.
La retten surre 30 min. Tilsett hakket paprika, flådde tomater i båter, sitronsaft, rosiner og farin. Kok videre under lokk 45 min.
Ta i mellomtiden risen og kok opp rikelig med vann, tilsett 2 ts salt pr. liter. Kok risen 12 min. Hell vannet fra, spyl den i kaldt vann og tørk den i ovnen.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler