Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g ferskt bogflesk
200 g benfritt kalvekjøtt av lår eller mørbrad
2 pølser (knackwurst)
2 ss smør eller margarin
2-3 løk, i skiver
salt, pepper
600-800 g hodekål, i strimler
1 dl tomatpurè
ca. 5 dl vann eller kjøttkraft
KOKETID: 30-40 min.
Stell kjøttet og skjær det i jevne stykker. Flå de kokte pølsene og skjær dem i biter.
Brun kjøttet i smøret. Ha løkskivene i og la dem surre med en stund. Krydre. Ha i kålen og tomatpurèen. Spe med vann eller kraft og la retten koke under lokk på svak varme.
Etter omtrent halve koketiden legges pølsene i, og retten koker ferdig. Smak til.
Dryss med hakket persille før servering.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler