Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 - 2 kg kalveskank
2 1/2 ss hvetemel
salt
pepper
1/2 ts tørr sennep
3 løk
2 ss smør eller margarin
1 ss olje
3 gulrøtter
1 stk sellerirot
3 flådde tomater
suppekvast av selleriblad, persillestilk og laurbærblad
revet skall og saft av 1 sitron
2 fedd hvitløk
3 dl hvitvin
1 ss sterk tomatpuré
Sag skanken i ca 3 cm brede stykker. Rull dem i hvetemel, salt og pepper.
Brun løkbåter i smør og olje til de er gylne. Tilsett kjøtt, gulrotterninger, selleri, hvitløk, hakkede tomater, suppekvast, salt og pepper og la det surre sammen ca 5 minutter.
Bland i sitronsaft og skall, hvitvin og tomatpuré, som er rørt ut i 2 dl vann.
La retten surre ca 3 timer, eller til kjøttet løsner lett fra bena.
Legg kjøttet over på varmt fat. Ta ut suppekvasten og gni sausen gjennom sikt, og hell den over kjøttet.
Serveres med kokt ris, som er dryppet over med smeltet smør og drysset med revet ost.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler