Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2-3/4 kg svinelever
2 løk
2 ss smør eller margarin
1 dl buljong (terning + vann)
1 dl fløte
salt
pepper
1 ss tomatpuré
1 ts vineddik
1/2 ts basilikum
1 ss klippet persille
250 g sjampinjonger
saften av 1/2 sitron
1-2 friske mandariner eller 1 appelsin
25-50 g mandler
kokt makaroni
1 ss smør eller margarin
klippet persille
Skjær lever i terninger og fjern grove ganger og sener.
Rens og vask sjampinjonger, og drypp dem med sitronsaft.
Skjær løken i tynne skiver, brun den og legg den over i ildfast gryte.
Brun leveren i det samme fettet og ha også den over i gryten.
Hell buljong over, gi det hele et oppkok og smak til med krydder, vineddik og tomatpuré.
La retten surre 10-15 minutter. Kok makaronien i mellomtiden.
Ha sjampinjonger, fløte, mandler og mandarinbåter i levergryten i ca 5 minutter før den er ferdigkokt.
Hell vannet av makaronien, ha litt smør i kasserollen og varm makaronien i det.
Server leverraguen med persilledrysset makaroni til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler