Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 ss olje
1-2 ss paprikapulver
3/4 kg oksekjøtt med ben
1 boks hermetiske tomater, 400 g
1 grønn paprika
1 1/2 liter buljong eller kraft
1/2 ts karve
salt
3-4 rå poteter i terninger
pepper
100 g nudler eller makaroni
vann
salt
Finhakk løken. Fres den i matfettet til den er gyllen. Rør inn paprikapulveret. For å få frem den rette, milde smaken av paprikapulveret er det viktig at det behandles varsomt. Det må aldri brunes eller stekes, men skal tilsettes etter at gryten er tatt av platen. Det søte paprikapulveret blir lett brent, og får da en besk smak.
Tilsett kjøttet, skåret i terninger, tomatene og den strimlede paprikaen. Sett gryten på meget svak varme og rør om. Hell i buljongen og la alt få et oppkok. La gjerne kjøttbena koke med. Krydre med karve og salt, og la gryten trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1-2 timer. La potetene koke med ca 20 minutter. på slutten av trekketiden. Smak til og fjern bena.
Kok nudler eller makaroni i saltet vann, og legg dem i gulasjen like før servering. Spis gulasjen i suppetallerkener med skje. Brød hører til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler