Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammekjøtt (fårikålkjøtt)
8 poteter
3 gulrøtter
1/2 sellerirot
1 purreløk
salt
pepper
4 dl vann
hakket persille
Skrell grønnsakene og poteter og del i store biter. Legg grønnsaker og kjøtt lagvis i en stor kjele. Strø salt og pepper mellom lagene. Hell på vann slik at det dekker. La retten trekke under lokk på svak varme ca 1 time til grønnsakene er kokt og kjøttet er mørt. Smak til.
Dryss på rikelig med persille ved servering.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler