Flere resulteter finnes under oppskriften
ca 750 g. finnebiff/reinsdyrskav
300 g skogsopp eller sjampinjong
1 purre
3 dl vann
5 ss rømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
4 einerbær
2-3 ss solbærsaft
salt
pepper
Halvtin finnebiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over en gryte.
Rens en del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den tilsettes gryta.
Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einerbær, solbærsaft og pepper.
Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
Serveres med hjemmelaget potetmos.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler