Flere resulteter finnes under oppskriften
1,2 kg villsvin skåret i terninger på 3 x 3 cm
150 g røkt flesk i terninger
3 løk delt i kvarter
3 sjalottløk i skiver
5 fedd knust hvitløk
2 ss olivenolje
6 dl hvitvin
timian
kryddernellik
laurbærblad
skallet av 1 appelsin skåret i strimler
salt
nykvernet pepper
Bland kjøtt, røkt flesk, løk og hvitløk med vinen og la det trekke i minst 3-4 timer i en skål.
Hell av marinaden og ta vare på den. Varm oljen i en tykkbunnet kjele og brun kjøttet. Tilsett timian, kryddernellik, laurbærblad og appelsinskall. Bland alt godt og brun det et par minutter. Ha i marinaden og strø på salt og pepper. Rør godt. Skru ned varmen og la kjøttet småkoke ved svak varme i 3-4 timer. Ha i litt vann hvis sausen blir for tykk.
Server med ris eller pasta.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler