Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor kylling (helst fersk)
1 ts kanel
1 ts ingefær
1/2 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1/2 ts pepper
1/2 dl olivenolje
2 løk
1 rød paprika
1 potte koriander
3 1/2 dl vann
1 hønsebuljongterning
revet skall av 1/2 sitron
1 1/2 dl. grønne oliven
Vask og tørk kyllingen godt. Skjær den i porsjonsbiter. Bland sammen alle krydderne. Legg kyllingbitene i en bolle og fordel krydderne over dem. La det stå slik mint 1 time.
Varm opp litt olje i en stekepanne. Stek kyllingbitene på alle sider. Ha dem over i en stor gryte.
Skrell og hakk løk. Del paprika i to, fjern frø og hvite ribber. Skjær i terninger. Fres løk og paprika i resten av oljen ca 5 minutter. Ha det over kyllingen i gryten.
Riv sitronskall. Press ut saft. Klipp frisk koriander grovt. Rør det ned i gryten sammen med vann, smuldret buljongterning og oliven. La alt få småputre over svak varme til kyllingen kjennes mør. Det tar ca. 40 minutter. Smak godt til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler