Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g mager svinebog
2 ss smør eller margarin
2 store løk
8-10 poteter
2 dl kraft på terning
1 fedd hvitløk
8 hele pepperkorn
salt
1 g safran
oregano
timian
1 1/2 dl tørr hvitvin
kruspersille
Skjær bogen i terninger og stek dem i smør.
Rens løk, hakk den og legg den i pannen sammen med kjøttet.
Rens poteter, skjær dem i terninger, tørk dem og legg dem i gryten. La potetene få litt farge under omrøring. Tilsett varm kraft, hvitløk og alt krydderet.
La retten putre under lokk ca 15 minutter. Tilsett vin og kok ytterligere 5 minutter.
Dryss med hakket persille, server fra gryten.
Som tilbehør anbefales strimlet isbergsalat i fransk dressing. Grønn båndspaghetti eller kokt ris.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler