Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebog eller bryst
75 g smør
½ ts salt
1 knivsodd pepper
½ ts kanel
½ ts paprika
½ dl finhakket persille
1 ½ dl grovhøvlet selleri
1 grovhøvlet gulrot
2 løk
2 ½ dl vann
TILLEGG:
3 dl ris
100 g smør
2 eggeplommer
yoghurt
Trim lammekjøttet og skjær det i passende stykker. Smelt smøret i en gryte og la kjøttet surre seg nesten mørt, ca 45 minutter.
Tilsett vann og krydder og la innholdet i gryten surre i ytterligere 10 minutter.
Løskok risen, avkjøl den og rør deretter smør og eggeplommer i den.
Legg ris, kjøtt og grønnsaker lagvis i gryten. Sett lokket på og la retten småputre på svak varme i ytterligere 20-25 minutter.
Ingen iraner med respekt for seg selv ville drømme om å spise denne iranske retten uten yoghurt til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler