Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g grytekjøtt av rådyr
1 gulrot
1 rødløk
8 sjampinjonger
3 dl rødvin
2 dl vann
soyasaus
5 cm purre
1 liten sellerirot
6 einerbær
2 ss hvetemel
salt
pepper
Alle ingrediensene deles i passende biter. Kjøttet brunes godt og legges over i en gryte. Gjør det samme med grønnsakene og sjampinjongene. Tilsett knuste einerbær og rødvin. Tilsett også vann, slik at kjøtt og grønnsaker så vidt dekkes. Kok til kjøttet er knapt mørt.
Lag en jevning av 2 ss hvetemel og litt vann. Farg med soyasaus og smak til med salt og eventuelt mer pepper. Server med kokte poteter til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler