Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g renskåret oksekjøtt
1 kraftben
1 suppekvast
1 løk i skiver
olje til bruning
2 ts salt
4 gulrøtter
2 purrer
1 nellikspiker
5-6 hele pepperkorn
1 dl helegryn (byggryn)
klippet persille
Legg helegrynene i bløt natten over.
Skjær kjøttet i terninger og brun dem. Ta dem så opp.
Brun løk, kraftben og suppekvast lett. Hell på ca 1 1/2 l vann. Kok opp og skum.
Dryss salt på, tilsett krydder og la suppen koke ca. 2 timer.
Sil suppen og tilsett kjøtt-terninger, gulrotskiver, helegryn og finskåret purre. La suppen koke til alt er mørt.
Dryss rikelig med persille over.
Server suppen rykende varm med brød. Det er "lov" å dyppe brødet i suppen.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler