Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg store terninger av benfritt magert oksekjøtt fra forpart
6 ss olivenolje
4 ss rødvins- eller epleeddik
et lite glass rødvin
1 liter buljong eller vann
en bit kanelstang, ca 4 cm
4 hele allehånde
en liten kvist frisk rosmarin eller 1/2 ts tørket
1 ts brunt sukker
750 g småløk eller sjalottløk
salt
pepper
Varm oljen i en stor jerngryte eller kasserolle. Stek kjøttet pent brunt på alle sider. Ha eddik, vin og buljong i gryten. Tilsett 1 ts salt og krydder, pakk eventuelt krydderet inn i litt gas eller legg det i en pepperkoker. Legg på lokk og la kjøttet småkoke til det er mørt, ca 1 time.
Legg løken i kokende vann noen minutter og skrell den. Ha løken i gryten og dryss i sukkeret. Legg på lokk og la gryten trekke til løken er mør, ca 30 minutter. Ikke rør for mye i gryten etter at løken er tilsatt. Smak til med mer krydder om nødvendig.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler