Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lammekjøtt med marg og bein, i skiver
1 ss kummin
1 ss fennikelfrø eller korianderfrø
1 kanelstang
1 hvitløk
1 stor løk
3 gulrøtter
1 fennikel
1 appelsin
hvetemel
olivenolje
Rens løken og skjær i skiver. Del den hele hvitløken i to.
Varm olje i en gryte eller dyp panne. Tørk kjøttstykkene og strø litt mel over. Stek i panna ved middels varme i 3 minutter på hver side. Løft ut kjøttet og skru ned varmen litt.
Stek løken og hvitløken på middels lav varme i 10 minutter, til den er blank og fin. Ikke la den bli brunstekt.
Ha kjøttstykkene oppi igjen, sammen med fennikelfrø, kummin og én gulrot, kuttet i tre-fire biter. Hell over en halv liter vann. La det koke på lav varme i ca 2 timer, gjerne lenger, men da går kjøttet i oppløsning.
Hakk gulrøtter og fennikel. Vask appelsinene godt og skjær den i båter. Ha alt sammen oppi gryta og la småkoke i 7-10 minutter, slik at grønnsakene fremdeles er faste inni.
Server med linser, poteter eller bare et godt landbrød.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler