Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g mørt lammekjøtt
salt
5 dl vann eller kraft
3 store tomater
1 rød paprika
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss olje
1 dl fylte oliven
5 nellikspiker
2 ts vineddik
1 dl stenfrie rosiner
Skjær kjøttet i 2 cm store terninger. Legg dem i en kjele, salte, og hell på vann eller kraft til kjøttet er dekket. Kok kjøttet ca 1 1/2 time under lokk, over svak varme.
Flå tomatene, ta ut kjernene og hakk dem smått. Fjern kjerner og hvite hinner i paprikaen, strimle den fint. Rens løk og finhakk den, press hvitløk over.
Varm oljen i en tykkbunnet kjele, la løken putre til den blir gyllenbrun. Tilsett tomater, rør om, tilsett paprika, oliven, nellik og vineddik, kok det sammen til en tykk puré. Rør inn rosinene.
Ta lokket av kjøttgryten og kok inn væsken. Tilsett tomatpuréen. Kok ca 10 minutter, rør av og til. Server fra gryten.
Server ris eller maiskolber.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler