Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg lamekjøtt med ben eller 800 g benfritt
8 dl vann
2 ts salt
5 hvite pepperkorn
1 laurbærblad
8 poteter
3 gulrøtter
1 bit kålrot, ca 300 g
2 løk
Skjær kjøttet i terninger. Legg det og eventuelt ben i en gryte. Tilsett salt og krydder. Kok under lokk på svak varme i ca 30 minutter.
Skrell i mellomtiden poteter, røtter og løk. Skjær poteter, gulrøtter og kålroten i terninger og løken i båter. Legg dem i gryten og kok ytterligere 25-30 minutter.
Smak til. Klipp persille over.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler