Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g lammenakke eller bog
2 løk
2 fedd hvitløk
500 g gulrot
500 g stilkselleri
2 sitroner
2 bokser hvite bønner (500 g)
100 g svarte oliven
1 kvist rosmarin
1 bunt timian
2 laurbærblad
salt
pepper
ca 4 dl. kraft
Renskjær kjøttet og del det i terninger. Rens løk og hvitløk. Del løken i båter og hvitløken i skiver. Rens gulrøttene og del dem i terninger. Rens selleri og del den i tynne skiver. Gjem det grønne. Vask sitronene og skjær den ene i skiver og press saften fra den andre. La bønner og oliven renne av seg. Vask kryddergrønt og plukk av det grønne fra stilkene og hakk det sammen med selleribladene.
Legg så alle ingrediensene lagvis i en ildfast gryte med lokk. Hell over kraft og sitronsaft, legg på lokket og sett den i ovnen ved 200 C. La den stå i ca 1 1/2 time. Ønsker du sausen litt tykkere kan du jevne den litt med f.eks. litt maisennamel for brune sauser.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler