Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kyllinglår eller 2 lår og 2 bryst
5 ss olje
50 g hvetemel
1 løk, hakket
2 selleristilker i skiver
1 grønn paprika, renset og skåret i terninger
2 hvitløkfedd, presset
1 laurbærblad
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
1-2 røde chili, renset og finhakket
1 boks hermetiske tomater, finhakket, få med kraften
3 dl kyllingkraft
salt
pepper
brønnkarse til pynt
serveres med kokte poteter
Sauce Piquante er en klassisk saus som passer til alt som kan løpe, svømme eller fly i Louisiana. Du kan til og med få alligator med Sauce Piquante. Utgangspunktet er den brune kajunjevningen, og rød chili setter en god spiss. Styrkegraden reguleres med bruken av chili.
Del kyllinglårene i leddet eller brystene midt på, slik at du får åtte stykker.
Stek kyllingbitene i olje i en tykkbunnet stekepanne, til de er brune på alle sider. Ta dem opp av pannen etter hvert som de er ferdige.
Tøm oljen fra stekepannen over i en tykkbunnet gryte. Varm den opp og rør inn melet. Fortsett å røre over svak varme til jevningen har fått farge som peanøttsmør.
Når jevningen er klar, tilsett løk, selleri og paprika, og la det putre i 2-3 minutter under stadig omrøring.
Tilsett hvitløk, laurbærblad, timian, oregano og én eller flere chili. Rør i 1 minutt, tilsett tomater og tomatsaft.
Bland i kraften litt etter litt. Ha kyllingbitene i gryta, legg på lokket og la det trekke i 45 minutter til kyllingen er mør. Hvis det er for mye saus, eller den er for tynn, ta av lokket de siste 10-15 minuttene, og sett opp varmen for å koke inn sausen.
Smak til og server med kokte poteter. Pynt med brønnkarse.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler