Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor kylling
2 1/2 ss smør eller margarin
1 1/2 dl buljong eller hvitvin
10 små rensede stjerneløk
150 g fersk sjampinjong
1 boks knuste hermetiske tomater, 400 g
1 1/2 ss hvetemel
1-2 pressede hvitløksfedd
2 dl stekesjy
salt
pepper
litt presset sitronsaft
Del kyllingen i 8 biter og stek dem pent brune rundt det hele. Kok ut pannen med 1 1/2 dl buljong. Stek løken. Legg løk og kylling i en gryte. Slå sjyen over og la det trekke ca 15 minutter. Legg så i sjampinjong som er litt stekt på forhånd. Strø over mel og rør om. Spe med tomatene, og smak til med hvitløk, salt, pepper og presset sitron. Kok på svak varme ca. 15 minutter. Smak til.
Server kyllinggryten rykende varm med ris eller poteter og en frisk salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler