Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebringe i stykker
1-2 ss karri
3 store skrelte og grovhakkede lak
1 stort syrlig eple i terninger
1/2 ts salt
1 hvitløksfedd, presset
2 dl tomatjuice blandet med 2 ss soyasaus
Legg først leirgryta i vann en time - eller 24 timer hvis den er helt ny
Smør den bløtlagte, våte leirgryta innvendig med olje. Klapp kjøttstykkene inn med karri. Legg kjøtt og øvrige ingredienser lagvis i gryta. Hell over tomatjuicen smakt til med soyasaus. Legg på det våte lokket.
Sett gryta inn i kald stekeovn og begynn å ta tiden når temperaturen når opp i 200 C. Da skal gryta stå 1 time. Resultatet blir en velsmakende gryterett med passe tykk saus og en vidunderlig duft. Server lammegryta med vanlig ris eller naturris.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler