Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g bankekjøtt
2 store løk
2 store gulrøtter
2 fedd hvitløk
2-3 ss margarin eller olje
2 ss tomatpuré
1 laurbærblad
knust nellik
knust ingefær
kajennepepper
salt
pepper
1 ss sitronsaft
3 dl kjøttkraft eller vann og buljong
2 1/2 ss hvetemel utrørt i litt vann
Skjær kjøttet i store terninger. Skjær løk og gulrøtter i skiver, knus hvitløk. Brun kjøttet og grønnsakene i fettet. Rør i tomatpuré, laurbærblad, krydder, salt og pepper. Spe med sitronsaft og kraft. La retten surre under lokk ca 2 timer, eller til kjøttet er mørt.
Rør hvetemel ut i litt vann, rør det i. Kok noen minutter, rør godt til sausen er passe tykk. Sett til krydder etter smak.
Serveres med potetstappe til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler