Flere resulteter finnes under oppskriften
med røtter
1 kg oksekjøtt med ben, f.eks. bryst eller bibringe
2 ss smør eller margarin
salt,pepper
2 løk, i skiver
1 kålrot (ca. 600 g), i terninger
ca. 5 dl vann eller kjøttkraft
4-6 poteter, i terninger
2 gulrøtter, i terninger
KOKETID: ca. 1 time
Stell kjøttet og skjær det i serveringsstykker.
Brun kjøttet i endel av smøret.
Krydre.
Brun kjøttet forsiktig og derpå kålroten i resten av smøret.
Bland kjøtt, løk og kålrot og hell over endel av væsken. La det koke under lokk på svak varme i ca. 30 min.
Ha i poteter og gulrøtter. Spe med mer væske og la retten koke ferdig under lokk. Smak til.
Strø med hakket persille før retten serveres.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler