Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g kjøttdeig eller malt lammekjøtt
500 g hodekål (1/4-1/2 kålhode)
1 løk
3/4-1 liter fersk, blandet sopp eller hermetisk i skiver
2 ss margarin eller smør
1 ss hvetemel
1 ts salt
1 krm pepper
2-3 dl soppkraft
vann + 1/2 buljongterning
soyasaus
Skjær kålen i fine strimler med ostehøvel eller med skjærekniven i en food processor. Skrell og hakk løken. Rens den ferske soppen, skjær den i små biter.
Legg den ferske eller hermetiske soppen i en gryte, la en del av kraften koke inn, hell av resten og at vare på den til speing. Fres sopp og løk i en del av fettet.
Brun kjøttdeigen i en stekepanne og rør den jevnt grynet. Legg i løk og sopp, strø melet over og rør om. Tilsett salt, pepper, soppkraft + vann og smuldret buljongterning. Kok opp under omrøring og kok sausen i 3-4 minutter. Smak til, eventuelt med litt soya.
Legg drøyt halvparten av den strimlede kålen i gryten, hell kjøtt- og soppsausen over og legg i resten av kålen. Kok under lokk på svak varme til kålen så vidt er blitt myk, ca 10 minutter.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler