Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kalvenyre
1 kalvebrissel
3 finhakkede sjalottløk
smør til steking
1 glass genever eller akevitt
1/2 flaske pils
salt
pepper
3 ss kremfløte
1/2 ts maisennamel
Til servering:
1 stor pk. dypfryste erter
250 g smørdampede sjampinjonger
Rens og vask nyre og brissel.
Forvell brisselen i lettsaltet vann ca. 5 min. Hell kokevannet bort.
Tørk brisselen. Skjær nyret i skiver.
Brun nyre, brissel og løk i smør til det er delikat gyllent. La det surre ved svak varme et par minutter til nyre og brissel er gjennomkokt. Ta det opp av stekepannen.
Kok stekepannen ut med brennevin og øl, smak til med salt og pepper og la det surre ca. 10 min.
Rør maisennamel ut i fløten, rør dette i sjyen i pannen. Gi det et oppkok. Legg nyre og brissel tilbake i sausen og la det bli gjennomvarmt.
Bland varme erter og smørdampede sjampinjonger.
Server denne franske retten i et dypt fat, eller i gryten den er laget i. Server erter og sjampinjonger til, samt kokt ris eller potetstappe.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler