Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kalvebrissel
smør eller margarin
3 gulrøtter
300 g sjampinjonger
salt
pepper
1 flaske hvitvin (Alsace-vin)
timian
laurbærblad
1 ss kremfløte
Forvell kalvebrisselen i lettsaltet vann ca 7 minutter. Hell kokevannet bort. Tørk brisselen.
Brun brisselen lett i margarin eller smør. Tilsett gulrøtter i skiver og la dem dampe med noen minutter.
Tilsett rensede sjampinjonger. Dryss salt og pepper over og hell på så meget vin at det så vidt dekker.
Legg et laurbærblad og litt støtt timian i gryten.
La retten surre ca 30 minutter med lokket halvt på.
Rør fløten i like før servering.
Serveres vanligvis som forrett med potetkroketter til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler