Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg kalvekjøtt uten ben, skåret i 5 cm store terninger
2 finhakkede løk
1 presset hvitløkfedd
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
3,5 dl hønsebuljong
75 g meget finmalte mandler
175 g rømme
friske oreganostilker til pynt
ris ved siden av
Ha kalvekjøtt, finhakket løk, knust hvitløk, timian, oregano og hønsebuljong i en stor gryte. Kok opp. Sett på lokk og la det småkoke over svak varme i ca 2 timer, til kalvekjøttet er mørt.
Ha de malte nøttene i en hurtigmikser. Ha i 1,2 dl av kokekraften og kjør det i noen sekunder til blandingen er glatt. Press den gjennom til blandingen er glatt. Press den gjennom en sikt rett i gryten.
Rør i rømme og varm opp, uten at det koker. Pynt med oregano. Server straks, sammen med ris.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler